Pancakes with banana

Detta åt jag till kvällsmat idag, men det passar såklart både till frukost och mellanmål också. Så goda är dom! Underbara med lite frukt och bär till.
Ca 20 plättar:
4 dl havregryn, vanligt eller fiberhavregryn
2 tsk bakpulver
1 krm malen kardemumma
1 krm kanel
½ tsk salt
3 bananer, gärna lite övermogna
3 ägg
3 msk olja
2 msk fytande honung
frukt och bär
Mixa havregrynen till mjöl. Tillsätt bakpulver, kardemumma, kanel och salt. Mosa bananerna och lägg dom i en skål. Rör i ägg, olja och honung. Tillsätt mjölblandningen och rör snabbt ihop. Låt smeten stå i 10 minuter. Stek plättarna i ett plättgjärn eller stekpanna några minuter på varje sida. servera tillsammans med bär, frukt och sirap, om du vill.
Kram

Kommentarer
Trackback