Krusbärspuffar med kardemumma


3 dl vetemjöl
½ dl socker
100 g smör
1 ägg
3 dl krusbär
4 msk socker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk mald kardemumma
1 msk potatismjöl
1 ägg till pensling
50 g mandelspån
florsocker
Sätt ugnen på 225 grader. Snoppa och halvera bären och blanda med socker, vaniljsocker, kardemumma och potatismjöl.
Blanda samman mjöl, socker, smör och ägg i matberedare. Kör till en degklump. Du kan naturligtvis även knåda för hand. Kavla ut degen på lätt mjölad arbetsyta tills den är ca 3 mm tjock. Ta ut 12 rundlar med hjälp av mått, 6 - 7 cm i diameter. Ta ut 12 rundlar som är ca 1 cm större än de första.
Lägg de små rundlarna på bakplåtspapper på en plåt. Fördela bären på rundlarna, lägg på de större degbitarna och tryck till runt kanterna. Pensla med det uppvispade ägget och strö över mandelspån.
Grädda kakorna ca 15 minuter, sikta florsocker över och servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Kram
