Alla Hjärtans dag semlor


- 75 g smör
- 2 dl mjölk
- 25 g jäst
- 1⁄2 dl strösocker
- 1 krm salt
- 1 tsk stött kardemumma
- 1 st ägg
- 7 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 st uppvispat ägg till pensling
Sätt ugnen på 225°. Blanda bakpulvret med 1 dl mjöl och arbeta in det i degen. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och baka ut 12/24 runda släta bullar. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen ca 10/5-7 min.
Skär av ett lock på varje bulle. Klipp locken hjärtformade eller använd dig av ett pepparkaksmått. Gröp ur lite inkråm ur bullarna och blanda det med ½ dl grädde och den rivna mandelmassan, fyll bullarna med blandningen.
Mixa de tinade hallonen, sila bort kärnorna och spara saften. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret, tillsätt hallonsaften/hushållsfärgen och vänd med en slickepott tills grädden har en jämn färg. Spritsa grädde på varje bulle och sätt tillbaka locket. Pudra med florsocker.

Härligt Emma! Har läst på din blogg. Den är ju kanon! Här kommer jag att gå in igen. Lycka till och ha en Härlig Alla Hjärtans Dag! Kram från Ulla