Black Bean Brownie med jordnötssmör

Kände att jag var tvungen att testa dessa också när jag ändå håller på med att baka lite nyttigare Brownie. Ett par heta konkurrenter till zucchinibrowniesen. Om man vill kan man använda sig av en mörk choklad med någon smak. Jag provade med apelsin och smaken framkom bra. Trots den ganska simpla glasyren höjer den faktiskt Brownien mycket. Jag använder detta jordnötssmöret då det bara innehåller jordnötter och salt och det är ekologiskt och krav-märkt.

1 tetrapack svarta bönor
1 dl agavesirap
3/4 dl äpplemos, osötad eller lättsockrad
4 st ägg
1 dl kakao
3-4 msk jordnötssmör
1 tsk vaniljsocker
2 tsk snabbkaffepulver
1 tsk bakpulver
3/4 dl äpplemos, osötad eller lättsockrad
4 st ägg
1 dl kakao
3-4 msk jordnötssmör
1 tsk vaniljsocker
2 tsk snabbkaffepulver
1 tsk bakpulver
1-2dl hackad mörk choklad, smaksatt? apelsin, pistagh, mint...
ca 1dl jordnötssmör
1/2dl agavesirap
Häll av bönorna och skölj dem i kallt vatten. Mixa dem till en slät kräm. Tillsätt övriga ingredienser utom den mörka chokladen och mixa ihop allt till en smet. Blanda ner chokladen. Klä en form, ca 20x20cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och fördela den jämt i formen. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. kakan ska vara fast men inte helt torr i mitten, en sticka ska komma ut ren. Låt svalna helt och skär sedan i lagom stora bitar.
Blanda samman jordnötssmöret och agavesirapen till en slät kräm och bre på Browniesen. Servera eventuellt med grädde och bär.
Kram

Kommentarer
Trackback