Fredags fika med fantastiska FudgeBrownie

Brownie:
200 g choklad, mörk
250 g smör
4 st ägg
5 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
250 g smör
4 st ägg
5 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
Fudge:
200 g choklad, cirka 50%
50 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl florsocker
50 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl florsocker
Sätt ugnen på 150 grader. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull, ställ kastrullen åt sidan, lägg i chokladen och låt den smälta i det varma smöret. Rör samman ägg, socker, och vetemjöl i en bunke. Häll ner smörblandningen och rör om till en jämn smet. Klä en ugnsfast form (cirka 20x30 cm) med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt i den. Grädda i cirka 30-35 minuter. Prova med sticka, kakan får gärna vara lite kladdig, men måste "hålla ihop" om man skakar på formen. Låt svalna.
Hacka chokladen till glasyren. Blanda smöret och grädden i en kastrull och värm till chokladen har smält. Ställ kastrullen åt sidan och lägg i den hackade chokladen. Låt chokladen smälta och sikta i florsockret. Rör till en jämn glasyr och bred den över den avsvalnade kakan. Skär kakan i bitar när glasyren har stelnat. Servera gärna med vaniljglass och bär.
Trevlig helg!

Kommentarer
Trackback