Fläderblommsparfait

Är i Halmstad nu på en liten semester. Träffar vänner och allmänt softar. Det är knappt någon internetuppkoppling här så det kanske kommer bli lite så där med blogginlägg.
Flädertider! Jag gillar fläder, smaken är så frisk på något sätt. Därför är det perfekt att göra en krämig parfait tillsammans med fläderblommssmaken. Den ljuva glassen smakar värkligen sommar. Ett tips är att servera med lite smultron och riven vit choklad. Yummie!

ca 8 portioner:
6 äggulor
1,5 dl socker
5 dl vispgrädde
1 dl outspädd flädersaft
Bär och hyvlad vit choklad
Vispa ägg och socker tjockt, gärna i ett vattenbad men ej för varmt. Låt svalna. Vispa grädden och vänd sedan tillsammans med ägg-sockret. Frys i portion formar eller i en 1,5 liter form. Låt glassen vara framme i några minuter innan servering.
Kram

Kommentarer
Trackback