Marias Morotskaka

Nu kommer äntligen ett inlägg! Har haft en underbar vecka både i Halmstad och Falkenberg. Tack alla som gjorde den så otroligt bra! Egentligen var det meningen att jag skulle ge er detta receptet i förmiddags, men den försvann hastigt iväg p.g.a tjuvjakt i byn. Ja, herre gud, vilket ståhej det var! Som tur finns det många grannar som kan hjälpas åt.

När min lillebror föddes, föddes han med ett hjärtfel. Det medförde att han skulle ha några år med assistenter dag som natt. En av assistenterna hette Maria, därav kommer namnet. Alltså, låt mig få presentera Marias morotskaka.
En plåt, 30-40 bitar:
200g smält smör
4 ägg
4 dl socker
6 dl rivna morötter, 2-3 mörötter
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
kanel
200g philadelphia, eller annan creme cheese
100g smör, rumsvarmt
4 dl florsocker
kokos /kanel /rivet skal från lime /citron
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Skala och finriv mörötterna. Vispa ägg och socker poröst, vänd ner morötterna. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Vänd ner mjölblandningen i morotssmeten. tillsätt det smälta smöret och bland noga. Klä en långpanna med bakplåtspapper, pudra ett lager kanel över botten på pappret och häll försiktigt över smeten. Pudra på lite kanel igen och grädda kakan i nedredelen av ugnen i 20 minuter.
Medans du låter kakan svalna kan du göra frostingen. Vispa ihop creme cheesen med det rumsvara smöret. Vispa länge och noga till en slät kräm. Sikta sedan ner florsockret och rör om.
När kakan har svalnat och är helt kall, bre på frostingen och ganera med vad du tycker passa och skär i bitar.
Kram

Kommentarer
Trackback