Mascarponecheesecake

Detta är en mycket god frozen cheesecake. Perfekt att äta en ljummen sommarkväll. Servera den med alla dess möjliga bär och frukter.
4 ägg
1½ dl strösocker
1 st citron, skalet
200 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
300 g digestivekex
Bär efter eget tycke
Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna). Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke. Rör ner mascarponen. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel). Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner. Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt. Servera med sommarbären.
Kram
