Citronglass med maräng och chokladsås

Citronglass, 6 port.
2 st citroner, saften
1 st citron, skal
2 dl florsocker
2 dl crème fraiche
2 dl grädde, hårt vispad
2 dl florsocker
2 dl crème fraiche
2 dl grädde, hårt vispad
Blanda florsocker och crème fraiche väl. Tillsätt 2 dl hårt vispad grädde, citronsaft och citronskal i blandningen. Häll smeten i en avlång sockerkaksform och täck med folie. Ställ in i frysen i cirka 45 minuter. Ta ut och tryck ner ett lager små maränger som ett lager överst och så in i frysen igen, cirka 4 timmar.
Chokladsås, classic:
1 dl vatten
1 dl socker
½-1 dl cacao, brors på hur stark cacaosmak man vill ha
Rör ihop alla ingridienser i en kastrull och låt koka i några minuter. Låt såsen svalna innan du ringlar den över glassen.

Kram

Kommentarer
Trackback