Godaste tårtan med hallon och Lemon curd


1 förp havrekakor, 225 g, finns både gluten- och laktosfria
50 g smör
2 st lime
4 msk strösocker
2 förp frysta hallon, (á 225 g)
1 burk lemon curd, t ex Mrs Darlington´s/Robertson's, (320 g)
2 dl matyoghurt
4 st gelatinblad
3 st äggvitor
2 dl vispgrädde
2 kvistar citronmeliss
1. Mixa havrekakorna till ett smul i en matberedare. Smält och tillsätt smöret.
2. Skrubba limen i ljummet vatten, finriv skalet. Blanda skal och socker. Mixa hastigt ihop hälften av limesockret med havresmeten.
3. Spara 25 hallon till dekoration, lägg dem
på hushållspapper. Mixa resten med lemon curd och yoghurt i matberedaren till en röra.
4. Smält gelatinet i 3 msk av hallonröran
i mikron eller i en liten kastrull.
5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
6. Vispa grädden, tillsätt den till hallonröran. Tillsätt gelatinet under vispning. Vänd ner ägg-vitorna med stora luftiga tag med en slickepott.
7. Klä den löstagbara bottnen på en form
(ca 24 cm i diameter) med plastfolie. Knäpp fast formen. Häll i smeten. Toppa med havre-
smulet. Ställ in tårtan i frysen minst 2 timmar.
8. Ta fram tårtan ca 20 min före servering. Skär med en vass, tunn kniv längs kanterna. Vänd upp tårtan på ett fat, strössla över hallon, limesocker och citronmeliss.

