Rabarberpaj med ton av kokos

Hej! Som ni vet satte jag igång att baka igår kväll. Detta blev resultatet, ett ny-provat rabarberpajrecept. En faktiskt riktigt god och basic paj. Kokosen och havregrynen gör mycket då det blir lite mer krispigt. Den var enkel och gick att baka på bara 15+20 minuter i ugn.

6-8 personer:
Smulpaj
100 g smör eller margarin
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl kokos
1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Rabarber
500 g rabarber
1/2 dl strösocker
1 msk potatismjöl
vaniljglass eller vaniljsås
Sätt ugnen på 200ºC.
Smält matfettet i en kastrull. Blanda mjöl, havregryn, kokos, socker, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt matfettet och rör om.
Skala eventuellt rabarbern och skär i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarbern. Fördela smuldegen över.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Låt pajen svalna lite och servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Kram
