Banoffietoffiepie

8-10 bitar:
1 burk kondenserad mjölk
Koka burken i tre timmar i vattenbad. Se till burken då och då så att den alltid är täckt med vatten. Låt den svalna.
Botten:
15st digestivkex
100g smält smör
Mixa digestivekex tillsammans med smält smör så att det blir en grynig massa. Smörj en springform och tryck ut massan i botten och upp en bit på kanterna. Grädda ca 7 min i 175 grader. Låt svalna.
Fudgekräm:
1 1/2dl vispgrädde
1 1/2dl strösocker
2msk ljus sirap
100g mörk choklad
75g smör
Koka grädde, socker, sirap och choklad. Låt koka upp och koka cirka 20 minuter. Ta kastrullen i från plattan och vispa ner smöret. Rör tills smöret smält. Låt svalna.
3-4st bananer
3dl vispgrädde
Bred den kokade kondenserade mjölken på botten av pajskalet. Skiva bananer över och fördela dem jämt. Bred fudgekrämen över bananerna. Vispa grädden och servera den som tillbehör. På så vis går det lätt att förbereda pajen i god tid.
Receptet kommer från heavenlycupcake
Kram
