Falsk toska


Chokladbotten:
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
1.5 dl kakao
0.5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 st ägg
1.5 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1.5 dl kakao
0.5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 st ägg
1.5 dl vetemjöl
Kokostäcket:
75 g smör
1.5 dl ljus sirap
0.75 dl grädde
3 dl strösocker
200 g kokosflingor
1.5 dl ljus sirap
0.75 dl grädde
3 dl strösocker
200 g kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter. Låt kakan svalna och skärr sedan upp den i rutor.
Kram

Kommentarer
Trackback