Rice Krisp marängtårta



4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl Rice Krisp
4 äggulor
1 dl socker
100g smör
4 dl grädde
choklad, bär eller frukt till garnering
Sätt ugnen på 125 grader, varmluft 100 grader. Dela äggen. Vispa äggvitor och socker till en fast smet. Spara gulorna till smörkrämen. Det ska gå och vända upp och ner på bunken. Vänd försiktigt ner det puffade riset och rör sakta och försiktigt till en jämn smet. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Bred ut smeten över bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen i en timme och 15 minuter. OBS! Öppna inte ugnsluckan någon gång under tiden. Stjälp upp marängkakan på ett galler och dra försiktigt bort bakplåtspappret medan marängen är varm så lossnar det lätt.
Blanda äggulor och socker i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den börjar tjockna. Ta kastrullen från plattan och rör i matfettet klickvis. Låt krämen kallna.
Vispa grädden. Dela marängbottnen på mitten med en vass kniv. Placera en marängbotten på ett fat och bre på smörkrämen. Lägg på den andra marängen och täck över/och/eller runt tårtan med grädden. Dekorera tårtan.
Kram
