Våfflor

Jag vet att jag kanske är lite sent ute, men det återstår
faktiskt ca två timmar kvar av 2014-års våffeldag.

Har faktiskt fått i mig hela tre våfflor under eftermiddagen och kvällen som blev som en slags mellanmål/kvällsmat. Är ju så mättande med våfflor, men efter det rejäla målet så bar det iväg till träning. Ett spinning-pass och ett box-pass hanns med under kvällen. Hoppas ni har haft en fin våffeldag!
Farmors våfflor
14-15 våfflor:
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 ägg
1 dl socker
125g smält smör
7 dl mjölk eller vichyvatten (en blandning av vatten och mjölk)
Servera med sylt och grädde/glass
Vispa ihop alla ingredienser till en slät smet. Grädda våfflorna i ett hett våffeljärn. Det brukar vara lagom att täppa upp en knapp deciliter i våffeljärnets form. Grädda de i några minuter tills de fått en fin färg. Servera våfflorna med tillbehören med en gång.
Kram

Kommentarer
Trackback