After Eight Tårta

I går var det kalas för lillebror. Jag hade lovat halva släkten att göra mangoglass-bomben eftersom den är en given favorit. Så den blev det, alltid lika god! Men jag gjorde också den här fantastiksa tårtan:
 
 
Denna tårtan är en av mina allrast favoriter. Den är så god, och inte alls så komplicerad att göra. Tårta är ganska tung så den räcker till ganska många.  
 
After Eight Tårta
12-14 bitar:
200 g smör
200 g mörk blockchoklad
3 st ägg
2 ½ dl socker
3 dl vetemjöl
 
Mintglasyren:
25 g smör
1 dl vispgrädde
20 plattor After Eight, ca 200 g
 
grädde och bär
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter med matfett. Smält smöret i en kastrull tillsammans med blockchokladen på svag värme, rör om då och då. Låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i nedredelen av ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.
Blanda smör, grädde och After Eight i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande. Bred sedan glasyren jämnt över kakan. Servera med bär och vispad grädde.
 
Kram

Kommentarer
Anonym säger:

Låter kalasgott, den måste göras! :D

2013-04-23 | 17:41:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback