Hej hopp!

Nu så mina damer och herrar så vill jag stolt presentera min nya blogg!
Den hittar du HÄR 
Det är där mina nya recept kommer att dyka upp. Så lägg till www.nattstad.se/hemmahosemma i bokmärkes-samlingen.
 
Så nu hoppas jag fina bloggläsare att vi ses HÄR i framtiden.
 
 
 
KRAM!
 

Godaste Snickers

 
 
Vill bara så här nu inför heögen passa på med att pusha lite för denna godsak. En favorit i repris. Här kommer helt klart det bästa receptet på de mest himmelska snickers.
  1717581968
 
 
 
15 bitar:

350 g jordnötssmör osaltat med crisp 
2 dl sirap 
2 dl socker 
9 dl cornflakes 
200 g ljus choklad, jag använde mörk blockchoklad

50 g vit choklad

 

Blanda jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull. Hetta upp blandningen under omrörning utan att den kokar. Häll smeten i en bunke, tillsätt cornflakes och rör ihop. Lägg blandningen i en plåt, ca 20x15 cm, och tryck ut den lite. Den bör täcka 3/4 av plåten. Smält chokladen i ett vattenbad eller mikro och bred över kakan. Låt stå kallt tills chokladen har stelnat och skär sedan i bitar. Smält den vita chokladen och ringla sedan över kakan.

 

 

Ha en trevlig helg!

 

Algrensbilar-Cupcakes

 
 
12-14 mellan-stora:
2 1/4 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
75 g smör, minst rumsvarmt
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
 
 
3 dl vispgrädde
60g Algrensbilar, väl gärna en färg
 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret. Är smöret lite hårt kan du köra det i mikron i ett par sekunder. Häll i hälften av mjölken och blanda smeten slät. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver. Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat. Fyll muffinsformar till max 2/3. Grädda i ugnen i cirka 17-23 min.
 

Häll i grädden i en kastrull och värm på svag värme, häll i bilarna. Var noga med att inte låta grädden koka upp. När bilarna smält så häller du över dem i en skål och låter de stå i kylen i minst 6 timmar (helst över natten). Vispa upp som vanlig grädde och spritsa dina cupcakes.

 

 

Kram

 

Mässa, Bubbies, Zazzi och födelsedag

 
 
Förra helgen så åkte jag, mamma och lillebror på en Hem- & Trädgårdsmässa. Väl där köpte vi både växter och närproducerad ost. Men tror ni inte att jag blev lite smått glad och överraskad när jag upptäckte en monter med Bubbies Mochi-glass stod där. I montern såldes alltså Mochi-glass, en ny het trend under 2014 som härstammar ifrån Japan men har uppmärksammats de senaste åren i Hawaii. Tack vare några Göteborgsgrabbar så har de nu kommit till Sverige.
 
 
 
 
Ja de kankse ser ut som färgglada dofttvålar men är alltså en riktig godsak. Under skalet av Mochi, som är en slags rispasta, så gömmer det sig en fruktig glass. På mässan fanns ett 20-tal olika smaker att välja på, allt ifrån traditionella smaker som Jordgubb och Vanilj till Grönt te och Tiramisú. De kostade 20kr styck, kankse lite små dyrt för en munsbit som Mochi'n men helt klart värd att testa. Kommer självklart passa på att köpa fler sådana här om jag får möjlighet någon gång. 
 
Jag valde smaken coconut och choklad (mochin smakade choklad medan glassen smakade kokos), mamma valde Tiramisú och lillebror valde jordgubb. Vi smakde lite på varandras och alla var goda. Mochin på Tiramisú-glassen var dock lite seg. Litet minus på det, men mochin hade alldeles lagom konsistens på de andra Bubbies.
 
 
 
 
Samma dag som vi var på mässan så fyllde jag år. Den kunde knappt blivit bättre efter att jag hade fått träffa kocken och matskribenten Alexandra Zazzi. Hon var verkligen supersnäll och ställde gärna upp och ta ett kort. 
 
 
 
 
 
Senare på kvällen kom farmor, farfar, mormor och morfar hem och firade mig. Jag hade förberett en tårta med citronbotten, jordgubbsfyllning och Coconut-frosting. Sommrig i smaken. Har tyvärr dålig pejl på receptet eftersom jag hade kommit fram till att göra den här tårtan i huvudet. Det finns typ inget recept på tårtan så ni får nöja er med bilder på den istället!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram
 

Coconut bolls

 
 
 
 
Fria ifrån vitt socker, vitt mjöl, innehåller nyttigt fett och smakar galet likt godiset Bounty- kan det bli bättre? 
 
 
 
ca 25 bollar:
5 dl riven kokos
0,5 dl kokosfett
2 msk kokosmjölk, det tjocka längst upp
2,5 msk agavesirap
2 tsk vaniljpulver
 
125g mörk choklad
 
 
Mixa alla ingredienser i en matberedare och rulla till ca 25 bollar. Ställ in i frysen under tiden du smälter chokladen över vattenbad. Då hinner de blir lite hårdare och därmed lättare att doppa i chokladen. Strö på lite kokosflingor och låt bollarna stelna i kylen. Ät de gärna lite rumstempererade. 
 
 
 
Kram
 

favoriter under 15 månader

Bloggen fyller snart 15 månader. Inte för jag brukar fira det på något sätt- firade inte ens när den fyllde 1 år. Men jaja. Under dessa 15 månader har jag nästan delat med mig av 150 recept! ca 10 stycken i månaden. Det har totalt blivit 185 inlägg, 508 bilder och ca 21 000 visningar på emmabylove. Jag är sjukt tacksam för alla er som kikar in på bloggen. Utan er hade förmodligen inte funnits någon blogg. Så hjärtligt tack!
 
Med detta vill jag bara passa på att boosta för mina absoluta favorit recept här på bloggen. De som verkligen bör smakas på om man gillar att baka, eller har någon fammiljemedlem som gillar att baka. Har försökta att välja ut bland alla 150 recept. Det var lite svårt men här är absolut favoriterna. 
 
Klicka på bilden för att komma direkt till receptet
 
 
Mjuka kakor:
 
 
 
 
Desserter:
 
 
 
 
 
 
 
Godis:
 
 
 
 
 
Brownie och kladdkakor:
 
'
 
 
 
Cheesecakes:
 
 
 
 
 
 
Hårda kakor:
 
 
 
 
 
 
Glass:
 
 
 
 
 
 
Allt möjligt gott:
 
 
 
 

 
 
 
Söta pajer:
 
 
 
 
 
 
 Kram