Banankaka med valnötter och choklad

 
 
 
 
Inför finalen i ishockey för en vecka sedan så bakade jag denna kakan och gick över till grannarna med. Anledningen är för att vår familj varken har kanal tre eller viasat. Så jag och mamma (bara vi som är sportintresserade i familjen) har bjudit mer eller mindre in oss själva in hos grannarna vid de största loppen och finalerna. Det har varit kanon. Men för att tacka våra fina grannar för att vi har fått våldgästa de och ockuperat deras soffa så tänkte jag att en banankaka är perfekt att ge bort som 'Tack'. Kakan är riktigt god med valnötterna och chokladen. Det är superbra att göra banankaka när man märker att bananerna har brunat lite. 
 
 
Glöm inte av att det är fettisdagen imorgon! Den är viktig! 
Om du känner för att baka egna semlebullar hittar du receptet här
 
 
 
ca 10 bitar:
 
50g smör
2 ägg
1,5 dl socker
4 msk grädde
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
100g block choklad, mörk eller ljus efter eget tycke
100g valnötter
2 bananer, gärna lite övermogna
 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en två-liters-form. Smält smöret i en kastrull. Mosa bananerna. Hacka chokladen och valnötterna grovt. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda i det smälta smöret och grädde. Rör separat ihop de torra ingredienserna i en skål. Vänd ner mjöl-blandningen, valnötterna och bananerna i ägg-smeten. Häll över blandningen i formen och strö över chokladen. Grädda kakan i ca 40 minuter. En sticka ska komma ut torr ifrån kakan. 
 
 
 
Kram
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback