Banoffiepie med fudgkräm

God morgon! Här kommer ett nytt recept på Banoffiepie. Lite justeringar i detta receptet också för att göra det ännu godare. Jag skäms ju fortafarande lite över bilden på det förra receptet här på bloggen så här kommer lite bättre.

För att göra det enklare så kan man köpa färdig kokad kondenserad mjöl i vanliga matbutiker. Då kallas den Karameliserad mjölk.
8-10 bitar:
20 st digestivekex
100g smör
2 dl grädde
2 dl socker
2 msk sirap
200g mörk blockchoklad
100g smör
2 burkar karameliserad mjölk
2 bananer
3 dl vispgrädde
Sält smöret. Mixa digestivekex tillsammans med det smälta smöret så att det blir en grynig massa. Smörj en springform och tryck ut massan i botten och upp en bit på kanterna. Grädda ca 8 min i 175 grader. Låt svalna
Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Koka upp och låt koka i ca 20 minuter. Ta kastrullen ifrån plattan och banda till smöret har smällt. Låt krämen svalna och stelna lite.
Häll i mjölken i pajskalet och skiva över bananerna.
Häll över fudgkrämen och förvara pajen i kylen till servering.
Servera pajen med vispad grädde

Kram

Kommentarer
Trackback