Kärleksmums

Häromdagen bad mamma om någon långpannekaka. Valet stod mellan silviakaka och kärleksmums. När jag pratade med en vän om det så nämde hon att hon hade ett gammalt recept på kärleksmums som var jätte gott. Valet blev så klart enkelt då. 
 
 
 
 
Kärlekmumsen var både enkla och goda. Jag blev lite chockad först hur receptet var upplagt och vilken ordning man skulle ha i ingredienserna, men som sagt, den blev bra. Kakan är ganska fast, på ett positivt sätt, och smular inte. Kakan har en fin smak av kaffe och choklad. Vill man dock ha mycket kaffesmak kan man brygga kaffet lite starkare. En kaka som passar bra när man har många kaffegäser och görs med fördel 1-2 dagar före servering. Och när du går bort, vem skulle inte bli glad att få en present med nybakade kärleksmums!?
 
 
 
 
24 bitar:
200 g smör
2 1/2 dl bryggt kaffe
4 msk cacao
5 dl vetemjöl
4 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl kaffegrädde
2 ägg
 
100 g smör
4 msk mjölk
2 msk cacao
5 1/2 dl florsocker, 330 g
1 tsk vaniljsocker
 
1-2 dl riven kokos
 
Koka kaffe. Sätt ugnen på 200 grader och klä en form som har måtten 35x25. Smält smöret i en kastrull och blanda i kaffet och cacao. Låt koka upp och rör så det inte blir klumpar efter cacaon. Häll över vätskan i en bunke och sikta ner alla torra ingredienserna. Rör till sist ner kaffegrädden och äggen. Blanda noga efter varje ägg. Häll i smeten i den klädda formen och grädda i 20 minuter.
 
Koka upp smör, mjölk och cacao i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och sikta i florsocker och vaniljsocker. Blanda till en kräm och låt stå i rumstemperatur tills kakan har svalnat helt och du brer den över.
 
Strö över kokos. Kakan bli godast om den står svalt ett dygn innan man serverar den. 
 
 
Kram
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback