Brownie med dumlefluff

 
Hej på er! Igår var en fantastisk dag. Jag, mamma och pappa tog en liten mini-trip ner till kusten. När vi kom ner vid lunch-tid så var det fantastiskt väder. Så där 23 grader och sol, det var bara att slappna av i en solstol och tagga inför kvällens konsert med Gyllene tider. Dit skulle vi gå tillsammans med  Malin och Birgitta som vi även skulle få övernatta hos. Konserten var underbar, och allt där till. 
 
 
Men nu skulle jag vilja bjuda på ett lika bra recept för att inte sänka ribban. Dessa brownies var både årets och förra årets storsäljare på Skogscafét. De är verkligen helt ljuvliga med dumlefluffen. Tack Malin för du var gullig och mejla receptet på Brownie'n, jag vet att du läser detta, kram!
 

Brownie, ca 36 bitar:
250 g mörk choklad
7dl fint vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk salt
350 g smör (rumstempererat)
7 dl socker
6 st stora ägg
1 msk vaniljsocker

 

Dumlefluff:
3 dl grädde
180 g dumle

 

Brownie'n: Smält chokladen i vattenbad och låt svalna. Smöra och mjöla en ugnsform (35 x 40 cm). Sätt ugnen på 180 grader. Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan. Vispa smör och socker fluffigt och vitt (cirka tre minuter med elvisp). Tillsätt ägg och vaniljsocker och fortsätt vispa. Häll i den smälta chokladen och se till att den är ordentligt inblandad. Tillsätt de torra ingredienserna, blanda väl och häll smeten i formen. Grädda i 25–30 minuter. Passa kakan noga, den ska fortfarande vara kladdig när du tar ut den ur ugnen.

 

Dumlefluffen: Lägg den avplastade dumlen i en kastrull. Tillsätt grädden och blanda allt på låg värme under omrörning tills dumlen har smält. Ställ in i kylen och vispa den fluffig efter 3-5 timmar. Bred eller spritsa dumlefluffen på kakan och servera.

 

Kram

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback