Brownie med dumlefluff


Brownie, ca 36 bitar:
250 g mörk choklad
7dl fint vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk salt
350 g smör (rumstempererat)
7 dl socker
6 st stora ägg
1 msk vaniljsocker
Dumlefluff:
3 dl grädde
180 g dumle
Brownie'n: Smält chokladen i vattenbad och låt svalna. Smöra och mjöla en ugnsform (35 x 40 cm). Sätt ugnen på 180 grader. Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan. Vispa smör och socker fluffigt och vitt (cirka tre minuter med elvisp). Tillsätt ägg och vaniljsocker och fortsätt vispa. Häll i den smälta chokladen och se till att den är ordentligt inblandad. Tillsätt de torra ingredienserna, blanda väl och häll smeten i formen. Grädda i 25–30 minuter. Passa kakan noga, den ska fortfarande vara kladdig när du tar ut den ur ugnen.
Dumlefluffen: Lägg den avplastade dumlen i en kastrull. Tillsätt grädden och blanda allt på låg värme under omrörning tills dumlen har smält. Ställ in i kylen och vispa den fluffig efter 3-5 timmar. Bred eller spritsa dumlefluffen på kakan och servera.
Kram
