Cake pops med nutella

 
 
Detta är riktigt goda cake pops som görs ifrån skretch. Fyllningen är en riktig chokladig och med en bakgrundssmak av nutella. Goda, men mycket arbete ligger bakom de. 
 
 
 
 
 
ca 40 st:
50 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl Nutella
150 g cream cheese
300 g mörk choklad
 
 
Sätt ugnen på 175°. Smält smör och blanda med mjölk. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp. Tillsätt mjölkblandningen. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en bunke. Sikta ner i äggsmeten och vänd in med hjälp av en slickepott. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och häll i smeten. Bred ut på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen 15-20 min tills kakan är klar. Låt svalna. Mixa kakan till smulor i matberedare och blanda med nutella och cream cheese till en smet. Rulla till små bollar. Gör små hål i bollarna med pinnarna. Smält 50 g choklad och doppa pinnarna i chokladen. Tryck in dem i bollarna. Ställ i frysen, t ex i glas, i minst 30 min så att pinnarna fastnar och bollarna blir kalla. Till dekoration Smält 250 g choklad över vattenbad. Doppa de kalla klubborna i chokladen. Stick ned klubborna i oasis eller frigolit eller ställ i glas så att de står stadigt. Strö över strössel och låt stelna i kylen. Förvara i kyl fram till servering.
 
 
Kram
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback