Enkla Mozartkulor

 
 
 
 
En given godissort på både släkten och familjens godisbord kring jul är Mozartkulor. Vi gör kanske en lite light-version eftersom många/riktiga Mozartkulor innehåller ofta konjak. Jag är bara uppvuxen med Mozartkulor utan konjak. Busenkelt gjorda också för den delen. Men det gör dessa till relativt smidigt godis att göra.
Eftersom vi på min mammas sida alltid bakar julgodis tillsammans, och det brukar vara många barn med, så brukar man alltid få hjälp av att rulla kulorna. 
 
 
 
 
 
ca 50 små mumsbitar:
125g nougat
400g mandelmassa
200 g mörk blockchoklad
strössel
 
 
Börja med att smälta chokladen i ett vattenbad. Skär nougaten i lika stora kuber. Skiva mandelmassan till tunna-tunna plattor. Rulla sedan in en kub i varje platta så det blir till bollar. Ta sedan hjälp av en tandpetare att doppa bollarna i chokladen, eller släpp ner hela Mozartkulan i chokladen och fiska sedan upp med en sked. Placera stössel (om du nu vill ha det) på mozartkulorna och låt svalna till chokladen har stelnat i kylskåp. Förara också gärna de i kylen. 
 
 
Kram
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback