Kladdkaka med mintkross

 
 
 
Jaha då var det slut på lovet för den här gången, och skolan har rivstartat med läxor och plugg. Men det är ingen idé att vara deppig över det. Varför lägga massa onödig energi på det liksom. Det kommer komma fler lov framöver. 
 
Denna kladdkaka är en typical-Emma-kladdkaka. Har dock smakat bättre choklad-och mintkakor som jag har gjort. Men inget fel på denna. Ser lite läskig ut kanske på ovansidan, men lagret bryter av lite till ett segt mintcrisp.
 
 
 
 
100 g smör 
2 dl strösocker 
0.75 dl kakao 
1 tsk vaniljsocker 
2 dl vetemjöl 
2 st ägg, stora 
100 g mint- och chokladkarameller, typ Marianne
 
lättvispad grädde
 
Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl och blanda samman. Tillsätt äggen och rör till en slät smet. Fördela smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 10 minuter. Krossa karamellerna och strö över dem. Fortsätt grädda ytterligare 5 minuter. Servera kladdkakan med lite vispad grädde.
 
Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback