Nyttiga knäckebröd

Har blivit beordrad att lägga upp detta receptet på bloggen. Ack vad gott detta knäckebrödet är. Sådana som man kan äta istället för godis en fredagskväll. Och visst är det nyttiga. Ja de är både nyttiga och glutenfria. Dock finns det en nackdel med dessa - de tar slut alldeles för fort. När jag bakar dessa och har tagit ut dom ur ugnen för att svalna brukar de vara uppätna innan jag hunnit lägga dom i en burk. Det är också super enkla att göra.
 
 
 
 
1 plåt:
2 dl majsmjöl
½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpakärnor
 
2 dl kokhett vatten
½ dl olivolja
 
Havsalt
 
Blanda mjöl, frön och pumpakärnor i en skål. Tillsätt det kokheta vattnet och olivoljan och blanda. 
Tryck ut degen på ett bakplåtspapper. Enklast gör man detta genom att ta ett annat bakplåtspapper ovanpå degen och trycka och fördela degen så tunt som möjligt mellan de båda papprena. 
Strö över lite flingsalt och grädda i ugnen i 150 grader i ca 1 h. 
Om du vill ha raka kanter på knäckebrödet, skär det innan det gräddas. Annars bryter du bara knäckebrödet i lagom bitar när det har svalnat något. 
 
Kram
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback