Banankaka med choklad

Hej på er! Jag vet att det har varit lite snålt med inlägg det senaste men det tar både tid och på krafterna när man jobbar. Men här kommer i alla fall ett recept på banankaka. Ja hur perfekt är inte det att göra en banankaka när bananerna har svartnad eller är lite övermogna, det är nämligen då den smakar som godast. 
 
 
12-14 bitar:
50g smör
4 msk grädde
2 ägg
1½ dl socker
2¼ dl vetemjöl
2 st bananer, gärna lite övermogna
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarboat
100 g choklad, 30-45% cacao
 
smör och ströbröd till formen
 
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen i bitar. Mosa bananerna. Smält smöret och tillsätt grädden. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör i smörblandningen och de mosade bananerna i ägg- & sockersmeten. Vänd sedan ner mjölblandningen. Smöra och bröa en 1,5 liters form. Häll i smeten i formen och strö sedan över den hackade chokladen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. 
 
Kram
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback