Jordgubbsrutor med vit choklad och kokos
Denna kaka gjorde jag igår. En god sommarruta med balanserade smaker. Enkel att göra, funkar bra att frysa och ger många magar mätta.
En långpanna, 34-40 bitar:
½ l färska jordgubbar
100g smör
1½ dl mjölk
3 st ägg
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl
150g vit choklad
½ dl riven kokos
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna eller lägg ett bakplåtspapper i botten. Skär jordgubbarna i små bitar. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och mjölk i äggsmeten. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en skål och vänd sedan ner i smeten. Häll smeten i långpannan och strö över jordgubbsbitarna. Grädda näst längst ner i ugnen 25 minuter. Strö över choklad och kokos och grädda ytterligare i 5 minuter. Svalna och skär sedan kakan i rutor.
Kram
Kommentarer
Trackback