Macarons med smak av mint
20-24st:
2 dl florsocker
75g mald mandel, finns färdigt mandelmjöl att köpa som funkar utmärkt
3 äggvitor
1 nypa salt
1 droppe citronsaft
½ dl strösocker
grön hushållsfärg
2 dl vispgrädde
några droppar peppermintsarom
Sätt ugnen på 170 grader.
Sikta samman florsocker och mandelmjölet.
Tillsätt salt och en droppe citronsaft till äggvitorna och vispa till ett fast skum.
Tillsätt strösocker, en msk i taget, och vispa ordentligt efter varje. Fortsätt sedan att vispa till en styv och blank marängsmet.
Vänd ner mandelblandningen och färga sedan smeten med några droppar av hushållsfärgen.
Klicka eller spritsa sedan ut macaronsmeten i lagom cirklar, ca 4 cm i diameter, på plåtar täckta med bakplåtspapper.
Låt dom stå och vila i 10 minuter innan dom gräddas i ugnen.
Grädda mitt i ugnen i ca 8-9 minuter.
Låt dom sedan svalna några minuter på plåtarna innan du skjuter över dom för att kallna på ett galler.
Vispa grädden, tilsätt några droppar pepparmintsarom och vänd med en slickepott tills det blandat sig.
Kram
Kommentarer
Trackback