Marias Morotskaka

 
Nu kommer äntligen ett inlägg! Har haft en underbar vecka både i Halmstad och Falkenberg. Tack alla som gjorde den så otroligt bra! Egentligen var det meningen att jag skulle ge er detta receptet i förmiddags, men den försvann hastigt iväg p.g.a tjuvjakt i byn. Ja, herre gud, vilket ståhej det var! Som tur finns det många grannar som kan hjälpas åt.
 
När min  lillebror föddes, föddes han med ett hjärtfel. Det medförde att han skulle ha några år med assistenter dag som natt. En av assistenterna hette Maria, därav kommer namnet. Alltså, låt mig få presentera Marias morotskaka.
 
En plåt, 30-40 bitar:
200g smält smör
4 ägg
4 dl socker
6 dl rivna morötter, 2-3 mörötter
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
kanel
 
200g philadelphia, eller annan creme cheese
100g smör, rumsvarmt
4 dl florsocker
 
kokos /kanel /rivet skal från lime /citron
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Skala och finriv mörötterna. Vispa ägg och socker poröst, vänd ner morötterna. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Vänd ner mjölblandningen i morotssmeten. tillsätt det smälta smöret och bland noga. Klä en långpanna med bakplåtspapper, pudra ett lager kanel över botten på pappret och häll försiktigt över smeten. Pudra på lite kanel igen och grädda kakan i nedredelen av ugnen i 20 minuter.
 
Medans du låter kakan svalna kan du göra frostingen. Vispa ihop creme cheesen med det rumsvara smöret. Vispa länge och noga till en slät kräm. Sikta sedan ner florsockret och rör om.
 
När kakan har svalnat och är helt kall, bre på frostingen och ganera med vad du tycker passa och skär i bitar. 
 
Kram
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback