Minicupcakes

Hej Hej! Igår var det café som gällde 24/7. Men kul var det. Man får så mycket positiv respons av alla cafégäster. Det känns som man springer runt där mellan kakfaten i sin lilla bubbla och bara ler. Tyvärr hade vi otroligt otur med vädret. Sådär 18 grader, hällregn och åska var ju inte riktigt det vi hade hoppats på. Men som tur bor det fantastiska grannar runt om i Månstad som kommer och fikar och ställer upp med att låna ut parasoller m.m. Eftermiddagen blev däremot mycket bättre då det klarnade upp och blev riktigt varmt och soligt. Det lockades hela 120st fikagäster till skogscafét. När dagen var slut var vi både trötta och nöjda. 
 
Både minicupcakesen och frostingen är i alla fall utsökta!  Cupcakesen var nog de bakverk som drog åt sig mest ögon. De är ju så söta att sätta fram på fika bordet. Eller om man har ett sådan här cupcakesställning som nedan. Fick den i julklapp av en vän. Hon prickade i perfekt vad jag skulle bli själa glad av. Den är så fin! 
 
 
 
 
30st mini:
125g osaltat smör
1 ägg
2 dl mjölk
4½ dl vetemjöl
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop ägget och mjölken i en annan bunke. Tillsätt smöret och blanda väl. Vänd sedan ner de torra ingredienserna. Vänd bara tills det precis har blandat sig. Ställ minipappersformar i en minimuffinsplåt. Fyll formarna ¾ och grädda dom sedan i mitten av ugnen i 14-16 minuter. Kolla så att en sticka kommer ut ren. Ta sedan upp formarna och ställ dom på ett ugnsgaller för att svalna. 
 
Frosting:
60g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
150g philadelphia
några droppar citronsaft
 
Vispa smöret mjukt och slätt. Tillsätt sedan alla ingedienser och vispa till en slät kräm. Låt stå i kylen tills spritsning. 
 
Decorera med bär och ätbara växter
 
 
Kram
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback