Söta sommarkex

Kaffe i bersån, ja, för precis så känns det när man äter dessa spröda och goda kakor. Det är lite pill men är inte jätte svåra.
 
 
 
ca 14 kakor:
100g rumsvarmt smör
½ tsk vaniljsocker
½ dl strösocker
2¼ dl vetemjöl
 
Frosting:
100 rumsvarmt smör
1½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
 
ca 1 dl sylt, valfri smak
 
Vispa smör, vaniljsocker och socker med elvisp, använd visparna, tills allt det blir ljust och poröst. Tillsätt mjölet och vispa på låg hastighet tills det blivit en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken och sätt sedan in degen i kylen för att vila kallt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen till ca ½ cm tjocklek på en mjölad arbetsbänk. Stansa ut så många cirklar som möjligt med hjälp av en pepparkaksform, glas eller något liknande. Stansa ut ett mindre hål eller bokstäver i hälften av rundlarna. Lägg över dom på en plåt klädd med bakplåtspapper  och grädda i mitten av ugnen 7-10 minuter.
Dra försiktigt över bakplåtspapperen på galler och låt kakaorna kallna. 
 
Vispa ihop smöret med florsockret och vaniljsockret tills det blir luftigt. Vispa sist i äggulan. 
 
Bred frostingen på de hela kakorna och sedan på sylt. Tryck försiktigt fast en kaka med hål i ovanpå. Och tada! Förvaras svalt.
 
Kram
 
 
 
 
    
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback