Brownie med ett täcke av cheesecake
100g mörk choklad
125g smör
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
2 msk kakao
Smält den mörka chokladen över vattenbad, ställ åt sidan för att svalna. Vispa smör och socker mjukt och luftigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa noga mellan varje. Vänd ner mjöl, kakao och vaniljsocker och rör tills det precis blandat sig. Tillsätt den smälta chokladen och blanda ihop. Smörj en form cirka 20x20cm och klä den sedan med bakplåtspapper. Genom att smörja formen först så sätter sig pappret bättre och du får finare kanter på kakan. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt.
Cheesecaketäcke:
200g cream cheese
1 ägg
2/3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Hallon och vispad grädde
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman alla ingredienser till en jämn smet. Fördela den över browniesmeten i formen. Grädda i ugnen i cirka 40 minuter. Låt svalna i formen och ställ sedan kallt. Skär i bitar och servera med hallon och en klick grädde.
Kram