Frusen Fläder- & Jordgubbstårta på chokladbotten
1 paket chokladkakor, ca 175 g
75 gram kallt smör i små kuber
500 gram frysta jordgubbar
1 dl koncentrerad flädersaft
1 dl florsocker
2 dl matyogurt
3 st äggvita
2 dl vispgrädde
½ liter färska jordgubbar
½ dl flädersaft
några fläderblommor
Kör kakor med smör i en mixer till en smulig massa. Klä en pajbotten med chokladmuslorna. Ställ formen i frysen en stund.Kör jordgubbar, flädersaft, florsocker, och yoghurt i mixern till en jämn smet. Vispa grädden. Vispa äggvitotna styvt. Vänd ner grädde och de vispade äggvitorna med stora luftiga tag jordgubbsblandningen, lägg lite plastfolie på ovansidan och frys i ett par timmar.
Snoppa och klyfta jordgubbarna. Marinera dem en stund i flädersaft. Dekorera tårtan med de marinerade jordgubbar och fläderblommor.
Kram