Polkamaränger

Ja, som ni vet bakade jag polkamaränger igår, och här är resultatet: Tada!
Dom var faktiskt riktigt goda. Mycket godare än vanliga, enligt mig som är ett mint-fan. Kommer att servera dessa tillsammans med cheescaken jag började med igår.
 
ca 40 maränger:
6 äggvitor
4 dl socker
125 g krossade polkagrisar
Några droppar röd hushållsfärg 
 
Vispa äggvitorna och strösockret över vattenbad tills det har nått upp till en temperatur på 55-60 grader. Vispa sedan den vita och fluffiga smeten kall i en matberedare eller med en vanlig elvisp. detta kan ta en stund. Vänd slarvigt ner de krossade polkagrisarna och hushållsfärgen med hjälp av en slickepott. Klicka ut matskedsstora klickar på en bakplåtpappersklädd plåt. Grädda i 110 grader (ej varmluft) i 45-60 minuter. Håll koll! Marängerna ska vara torra och ganska lätta, men inte få någon färg. Sänk i så fall värmen. Alla ugnar fungerar olika.
 
 
Kram

Kommentarer
Emilie säger:

Hej Emma!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

2013-06-12 | 17:08:53
Bloggadress: http://www.hittarecept.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback