Somriga macarons

 
Franska macarons med smak av hallon. Väldigt söta och lustiga bakverk. Här med en busenkel fyllning som man ändå kan imponera med. 
 
20-24st:
2 dl florsocker
75g mald mandel, finns färdigt mandelmjöl att köpa som funkar utmärkt
3 äggvitor
1 nypa salt
1 droppe citronsaft
½ dl strösocker
röd hushållsfärg
 
2 dl vispgrädde
några msk hallonsylt
 
Sätt ugnen på 170 grader.
Sikta samman florsocker och mandelmjölet.
Tillsätt salt och en droppe citronsaft till äggvitorna och vispa till ett fast skum.
Tillsätt strösocker, en msk i taget, och vispa ordentligt efter varje. Fortsätt sedan att vispa till en styv och blank marängsmet.
Vänd ner mandelblandningen och färga sedan smeten med några droppar av hushållsfärgen.
Klicka eller spritsa sedan ut macaronsmeten i lagom cirklar, ca 4 cm i diameter, på plåtar täckta med bakplåtspapper.
Låt dom stå och vila i 10 minuter innan dom gräddas i ugnen.
Grädda mitt i ugnen i ca 8-9 minuter.
Låt dom sedan svalna några minuter på plåtarna innan du skjuter över dom för att kallna på ett galler.
 
Vispa grädden och vänd i önskad mängd sylt.
 
 
Macaronerna håller i en vecka i en burk men om man har fyllt dom med kräm ska dom serveras och ätas upp samma dag.
 
Kram
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback