Syrlig Citrinsorbet

 


Ja, som ni kanske vet så blev denna sorbet besegrad av citronglassen i citronduellen. Men jag kan ändå inte låta bli att gilla den lite. Den är ju så otroligt syrlig men man kan liksom inte slita sig ifrån den. En liten slags hat-kärlek på något sätt. 
 
Receptet är beräknat till 4 portioner, men eftersom man inte kan äta några mängder direkt så räcker det till det dubbla. 
2 ½ dl socker
2 dl vatten
1,5 dl citronsaft, 3 citroner räcker väl
rivet skal från 1 citron
2 msk mascarpone 
 
Koka upp socker och vatten i en kastrull. Låt sjuda 3–4 minuter till en sockerlag. Låt svalna. Tillsätt citronjuice, skal och mascarpone. Rör till en slät smet. Häll smeten i en vid form och ställ i frysen. Rör om med en gaffel i sorbeten en gång per timme under 3 timmar.
 
 
Kram

Kommentarer
några tjejer ifrån 7A säger:

Hej hej, Vi vill bara säga att vi tycker om din blogg och dina recept! ;)

Svar: Hahaha, Tack snälla! :)
Emma Ljungdahl

2013-03-19 | 10:36:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback