Drömtårta

 
Här kommer recptet på den klassiska drömtårta som oftast går hem hos alla. Detta känns som en riktig mormors-kaka. Ett tag när jag var mindre gjorde jag ofta Drömtårta då den var en sådan här lagom utmaning med att få rulltårtan till att bli fluffig och inte sjunka ihop så fort man tog ur den ur ugnen. Det är också ganska smidigt hemma hos oss då den är glutenfri, alltså kan hela familjen äta den. 
 
 
En drömtårta, ca 16 bitar:
3 st ägg 
1.5 dl socker 
0.75 dl potatismjöl 
2 msk kakao 
1 tsk bakpulver
 
Smörkräm:
100 g smör 
2 dl florsocker 
2 tsk vaniljsocker 
1 st äggula
 

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver.  Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm.  Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.Rör smör och florsocker poröst till fyllningen. Tillsätt vaniljsocker och rör ner äggula. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.

Kram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback