Chokladcupcake med mintkräm

 
God söndag på er. Igår gick jag och några vänner en långpromenad. Jag var lagledare och vi kallade oss för Klassons kompanjoner. Långpromenaden var inte jättestor utan hade 42 lag. Vi startade 09.55 och vi var taggade som tusan, trots regn och rusk. När vi kom i mål var vi rätt trötta faktiskt. Nu idag fick vi reda på placeringen. En 29 plats kom vi på. Haha, vi är la inte jättenöjda, men med tanke på hur stationerna gick igår så förstår vi. Första stationen var vi dock bäst på. Man skulle ta och mäta upp 1 kg sand i en hink. Vi försökte relatera till hur mycket två smörpaket väger. Klasson tyckte att vi absolut inte skulle ta mer sand medans jag ville att vi skulle ta lite lite till. Resultatet slutade på 982 gram, alltså 18 gram ifrån. Kanske har man lite fördel med att ha bra bakkunskaper och brukar hålla i smörpaket. 
 
 
 
24 st mini, 16st mellanstora:

50g smör

1 1/2dl socker

1tsk vaniljsocker

1 ägg

1dl varmt vatten

1/2dl kakao

2 1/4dl vetemjöl

1 nypa salt

1 1/2tsk bakpulver

 

20 after eightplattor

1½ dl grädde

25 g smör

 

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa det rumstempererade smöret och sockret mjukt och luftigt. Tillsätt ägget och vaniljsockret och vispa till en jämn smet. Blanda samman det varma vattnet och kakaon i en skål. Vispa till kakon har löst sig helt. Vispa sedan ner det i smeten. Sikta ner övriga ingredienser och vänd försiktigt ned dem tills allt blandat sig. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4. Denna smeten räcker till ca 24 minicupcakes och kanske 16 st normalstora. Grädda minivarianten i cirka 15 minuter och den normala varianten i cirka 25 minuter. De är klara när en sticka kommer ut ren. Ta ut dem och låt svalna helt på galler.

 
Blanda grädde och after eight i en kastrull. Tillsätt värme och rör då och då tills plattorna har smält och blandat sig bra med grädden. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Låt sedan glasyren svalna tills det blir en trögflytande kräm.
 
 
 
 
 
Kram
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback