Banoffietoffiepie

 
Detta är bland det godast som finns! Hör bara smakerna, Fudgekräm, banan, kola och krispig digestivebotten. Receptet kanske ser krångligt ut och med många olika moment, men jag lovar, det är så värt det! Det ända negativa med denna paj jag kan komma på är i så fall att man inte kan sluta äta. Men gör denna!

 

8-10 bitar:
1 burk kondenserad mjölk

 

Koka burken i tre timmar i vattenbad. Se till burken då och då så att den alltid är täckt med vatten. Låt den svalna.

 

Botten:
15st digestivkex
100g smält smör

 

Mixa digestivekex tillsammans med smält smör så att det blir en grynig massa. Smörj en springform och tryck ut massan i botten och upp en bit på kanterna. Grädda ca 7 min i 175 grader. Låt svalna.

 

Fudgekräm:
1 1/2dl vispgrädde
1 1/2dl strösocker
2msk ljus sirap
100g mörk choklad
75g smör

 

Koka grädde, socker, sirap och choklad. Låt koka upp och koka cirka 20 minuter. Ta kastrullen i från plattan och vispa ner smöret. Rör tills smöret smält. Låt svalna.

 

3-4st bananer

 

3dl vispgrädde

 

Bred den kokade kondenserade mjölken på botten av pajskalet. Skiva bananer över och fördela dem jämt. Bred fudgekrämen över bananerna. Vispa grädden och servera den som tillbehör. På så vis går det lätt att förbereda pajen i god tid.

 

Receptet kommer från heavenlycupcake

 

Kram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback