Falsk toska

 
 
 
 
 
Chokladbotten:
175 g mjukt smör 
3 dl strösocker 
1.5 dl kakao
0.5 dl ljus sirap 
1 nypa salt 
3 st ägg
1.5 dl vetemjöl
 
Kokostäcket:
75 g smör 
1.5 dl ljus sirap 
0.75 dl grädde 
3 dl strösocker 
200 g kokosflingor
 
 

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.

Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter. Låt kakan svalna och skärr sedan upp den i rutor.


 
 
Kram
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback