Rice Krisp marängtårta

 
Jag vill beskriva denna tårta med bara några få ord:
God
Enkel
Kanon kalastårta
Går bra att förbereda
Glutenfri
 
 
Jag vet inte hur många gånger jag och mamma har bakat den här tårtan. Perfekt om man har lite fler gäster. Antingen gör man två marängbottnar, eller så gör man en botten och delar den på mitten. Marängen går bra att göra två dagar före och att lägga ihop tårtan kan man göra dagen före. 
 
 
 
 
 
ca 15 bitar:

4 äggvitor

3 dl strösocker

3 dl Rice Krisp

 

4 äggulor

1 dl socker

100g smör

 

4 dl grädde

choklad, bär eller frukt till garnering

 

Sätt ugnen på 125 grader, varmluft 100 grader. Dela äggen. Vispa äggvitor och socker till en fast smet. Spara gulorna till smörkrämen. Det ska gå och vända upp och ner på bunken. Vänd försiktigt ner det puffade riset och rör sakta och försiktigt till en jämn smet. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Bred ut smeten över bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen i en timme och 15 minuter. OBS! Öppna inte ugnsluckan någon gång under tiden. Stjälp upp marängkakan på ett galler och dra försiktigt bort bakplåtspappret medan marängen är varm så lossnar det lätt.

Blanda äggulor och socker i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den börjar tjockna. Ta kastrullen från plattan och rör i matfettet klickvis. Låt krämen kallna.

Vispa grädden. Dela marängbottnen på mitten med en vass kniv. Placera en marängbotten på ett fat och bre på smörkrämen. Lägg på den andra marängen och täck över/och/eller runt tårtan med grädden. Dekorera tårtan.

 

 

Kram

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback