Glutenfri Äppelkaka

 
Denna äppelpajen är väldigt god. Saftig och glutenfri med en liten speciell touch. Lite klyvig att göra då det är lite noga när den är färdig i ugnen. Men grädda den hellre någon minut för länge än för kort. Ett tips är att lägga mandelmassan i frysen en timma innan du börjar baka då det inte blir så kletigt när du ska riva den.
 
6-8 bitar:
3 dl gl.f mjölmix
1.5 dl socker 
2 tsk bakpulver 
1 dl flytande margarin
1.5 dl mjölk
3-4 st äpplen 
1 tsk kanel 
1-2 msk pärlsocker
150g mandelmassa
 

Smörj en kakform och bröa den med kokos. Blanda glutenfritt mjöl, socker och bakpulver. Blanda matfettet i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt mjölken och rör ihop till en smet. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Tryck ner äppelskivorna tätt i smeten. Riv mandelmassan grovt. Strö på mandelmassa, kanel och pärlsocker. Grädda på andra falsen nedifrån i ugnen på 200 graders värme 30-45 minuter. Kakan måste vaktas så inte mandelmmassan bräns vid, eller så att kakan tas ut och fortfarande är rinnande. Observera dock att den inte blir sockerkaks-liknande, utan lite lite klibbig, men ändå inte flyta ut när man skär i den.


 
Kram
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback